با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
علوم و صنایع دارویی و پزشکی
کاهش استرس اکسیداتیو در دیابت: نقش کروسین و سافرانال

محبوبه ناصری؛ علیرضا رامندی؛ راحله رهباریان

دوره 12، شماره 1 ، فروردین 1403

https://doi.org/10.22048/jsat.2024.421615.1512

چکیده
  دیابت با افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش پتانسیل آنتی اکسیدانی به دلیل افزایش تشکیل رادیکال های آزاد همراه است. خاصیت آنتی اکسیدانی کلاله زعفران گزارش شده است. به نظر می‌رسد سطح و عملکرد BDNF و فاکتور رشد عصبی (NGF) در دیابت به دلیل وجود مقاومت به انسولین مختل می‌شود. تغییر سطح BDNF و NGF با افزایش دیابت نوع 2 مرتبط است. این مطالعه با هدف بررسی ...  بیشتر